dissabte, 18 d’octubre del 2014

El Coll de la Rafaela

Una nova activitat senderista iniciem hui, 17 de març de 2014. Amb cares d'alegria iniciem l'eixida cap a l'alt de la Drova. Al centre d'interpretació del Parpalló-Borrell ens expliquen una mica alguns detalls de la morfologia del paratge natural, així com també de la flora i fauna d'aquest espai.

Una vegada acabada l'acollida al centre, iniciem la marxa cap al Coll de la Rafaela, indret que els participants en la marxa desconeixen com a tal i que ara van a tindre l'oportunitat d'accedir-hi.

El camí va ascendint per les faldes del massís del Montdúver per la part meridional deixant vore la raconada de Marxuquera i les terres properes al cim de la Safor. Tota la Caldereta -eixe espai que es troba als peus de la cova del Parpalló- ens ofereix la seua bellesa natural, i la vista desemboca en la llunyania amb imatges del Montgó i del cap de Sant Antoni.

Després d'un tram de camí bastant empinat, però amb escalons per facilitar la pujada, arribem al Coll i podem contemplar, a mode de balconada, les vistes de la cara nord del Montdúver: Xeresa, Xeraco, les platges de Tavernes i Cullera i, més lluny, tot el golf de València.

Finalitzada l'excursió, un grupet decidim acabar l'eixida amb un relaxant dinar a la veïna localitat de Barx. Tot un luxe poder compartir la companyia entre comentaris de la ruta i al voltant de la taula.


Carles Tomàs


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada