dilluns, 18 d’abril del 2016

L'Estret de les Aigües 15-4-16

El nostre recorregut comença tot just sobrepassada la població de Bellús. Un camí a la dreta de l'antiga N-340 ens condueix cap a una petita zona d'estacionament de vehïcles a l'inici del congost a recórrer. En aquest punt ja comença a esbrinar-se la bellesa del paratge. 

Comencem la caminada observant uns escaladors preparant-se per practicar aquesta modalitat esportiva en un vertical rocam a la nostra esquerra, mentre que a la dreta, el riu Albaida inicia la travessia de l'estret, anomenat de les Aigües, degut a la quantitat del líquid element que brolla pels seus voltants. 

Ben aviat, arribem a la Casa de la Llum on les antigues instal.lacions han estat transformades en un alberg de joventud per a l'època estival. En aquest punt el camí es divideix en dos, un per cada costat el riu. Nosaltres prenem el de l'esquerra que ens portarà a la Cova Negra, important assentament humà del Neandertal.

Després d'una parada per esmorzar, arribem a les Arcadetes del Alboi, un aqueducte format per nou arcs apuntats, d'època gótica, amb sillars i dimensions desiguals, de cent metres de longitud i uns vint d'altura.

Des d'aquest punt iniciem el retorn per l'altre costat del riu Albaida, i després d'uns cafenents i cervesetes en una àrea recreativa, arribem al punt on hem deixat els cotxes.

Hem sigut pocs els participants en la ruta, però selectes per la germanor i la companyonia mostrada.

Carles Tomàs
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada