dijous, 22 de maig del 2014

Conferència sobre les cel.lules mare

Ahir per la vesprada, va tindre lloc a les instal.lacions de la Universitat de València de Gandia, una conferència sobre les cel.lules mare. L'acte va ser un èxit de públic degut a la importància del tema i al prestigi de la conferenciant, la catedràtica de Biologia Cel.lular i Parasitologia, Isabel Fariñas, directora de la Unitat de Neurobiologia Mol.lecular de la Universitat de València, en la que s'investiga la regulació de les cèl·lules mare del cervell adult i el seu possible potencial terapèutic.  Aquest departament forma part d'un grup de neurocientífics, la formació i qualitat investigadora dels quals, no tenen res a envejar als seus col·legues europeus o nord-americans. Com a mostra d'això, la recent publicació d'un dels seus treballs en la revista Nature. Fariñas i el seu equip han trobat una molècula, anomenada PEDF, que podria ser clau en el tractament de patologies neurodegeneratives com el Parkinson.

L'acte va començar amb la presentació de la conferenciant per part del director de la Universitat dels Majors, Josep Montesinos, i seguidament, la presidenta d'AESCU, Marleny Zapata, va pronunciar unes paraules d'agraïment per la resposta favorable a la invitació feta per a tal acte.

Acabada la conferència, la Dra. Fariñas va respondre a diferents qüestions que se li van plantejar. També, cal destacar la seua satisfacció per haver estat ací explicant-nos detalls del tema, i per la nostra part, l'haver gaudit de les seues explicacions, tant pel contingut com per la forma en què va saber transmetre'ns part dels seus coneixements. Des d'aquest blog, li agraïm que haja respost positivament a la proposta d'AESCU i esperem que no hi siga l´ultima.

Carles Tomàs






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada