dissabte, 28 de febrer del 2015

Senderisme per la Marjal

El post de hui és un copiat del que vaig publicar al meu blog fa dos mesos (http://enelmeulloc.blogspot.com.es/2014/12/la-marjal-i-lauir.html). Com que el recorregut ha estat el mateix, i les impressions han estat un calc, no vaig a escriure res de nou. Tret d'alguns petits detalls del recorregut, em serveix perfectament per a l'ocasió.

La marjal del Borró, a Gandia, és un espai natural desconegut per a molts dels qui habiten en la zona de la Safor, no sé si malauradament o afortunadament, doncs el grau d’educació mediambiental de la gent deixa molt que desitjar, i tal vegada, si es massificara, hauriem de lamentar moltes situacions de deteriorament.

El recorregut l'hem començat pel camí flanquejat d’eucaliptus que s’inicia des de la carretera Natzaret-Oliva i que, immers en una ombrívola arbreda et condueix a la mateixa marjal. Tot i la sequera que estem patint, encara l’aigua ompli l’indret. Una passarel.la habilitada et guia per tot el recorregut, i en algun que altre lloc, pots detindre’t en un mirador i observar la flora i la fauna pròpies d’estes zones humides.

Al fondo, el Montdúver presideix l’espai, alhora que una urbanització, víctima de la crisi, i que s’ha quedat solament començada, et ferix la vista amb les seues estructures inacabades, i les grues, que patètiques, resten dormides esperant ser posades en funcionament només es reprenga l’economia.

Després del recorregut, un dinar de germanor ha servit de context per comentar l'excursió i per conversar sobre altres assumptes i projectes.

Carles Tomàs














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada