dissabte, 24 d’octubre del 2015

Excursió a Múrcia


Encara era de nit, tanmateix la il.lusió de començar un nou viatge podia més que el son que portàvem, i la frescoreta matinal que ens envoltava ens recordava que l'estiu havia quedat molt endarrerit. Puntuals a la cita, empreníem viatge cap a terres del sud, allà on s'acaba el País Valencià i comença la Comunitat de Múrcia. La seua capital era la nostra destinació, tal com havíem programat temps enrere.

El cel anava tornant-se rogenc a mesura que el sol s'apropava a la ratlla del mar tallant la silueta del Montgó. Entràvem a la comarca de La Marina, en primer terme, quasi tot, bancalades d'agricultura mediterrània de secà, i després els contraforts de la serra de Bèrnia endintsant-se cap a la mar deixant una costa abrupta en la zona del Mascarat.

Altea, Benidorm i La Vila quedaven darrere. L'Alacantí i el Camp d'Elx, seguien a continuació i donaven pas al Baix Segura, o La Vega Baja, com diuen per aquelles latituds. De sobte, després d'un alteronet, "La Huerta Muciana" ens rebia davall d'un cel plomós. A la nostra esquerra, el Crist de Monteagudo ens rebia amb els braços oberts. Múrcia era ja nostra.

L'aubobús ens deixà a les portes de la Casa Consistorial, on el guia es feia càrrec de nosaltres. Amb exhaustives explicacions ens acompanyà pels punts més interessants de la ciutat: catedral, museu Salzillo, Cassino, carrers cèntrics... No escatimà temps ni explicacions per oferir-nos de manera amena tots els seus coneixements de la capital murciana.

Un bon dinar en un cèntric restaurant, al darrere de la gòtica catedral -encara que la façana siga model del barroc- va ser el colofó del matí. A continuació, un breu recorregut per la zona cèntrica, i de nou a l'autobús, que en dues hores ens deixaria de bell nou a la ciutat ducal.


Carles Tomàs
  



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada